Groen Aarschot lanceert fietsknelpuntenkaart

Fietsknelpuntenkaart

Op 1 april 2017 kwam het fietsparlement van Tournée Pedalle, een organisatie van Groen, samen. De Aarschotse fietser maakte een kaart op met onveilige kruispunten en fietspaden. Deze staat nu online zodat inwoners en fietsers zelf nog knelpunten kunnen toevoegen. Groen wil op basis van deze kaart de fietsinfrastructuur in Aarschot aanpakken.

Nele Weckhuyzen: “We nodigen inwoners uit om online de punten aan te duiden die onveilig zijn of waar je niet kan fietsen. Zo krijgen we een nog vollediger overzicht van wat er moet verbeterd worden aan de Aarschotse fietspaden.”

Je kan in de kaart hieronder zelf knelpunten toevoegen door in te loggen met je Google account of je kan ze ingeven via deze enquete en dan voegen wij ze toe.
Een mailtje sturen naar info@groenaarschot.be kan natuurlijk ook.

 

Fietsnetwerk

Groen wil bovendien verder gaan dan het oplappen van de knelpunten. Ze pleiten voor de uitbouw van een netwerk van trage wegen voor fietsers.

Petra Vanlommel: “Elke dag fietsen enkele duizenden scholieren naar hun school in Aarschot. Meer werknemers willen met de fiets naar het werk in Leuven of zelfs Brussel.” Groen wil dat zij op een veilige én efficiënte manier op hun bestemming geraken. “De fietsostrades naar Leuven en Testelt moeten hierin een belangrijke rol spelen, en de stad moet al het mogelijke doen om deze te realiseren.”

Tags: